Tällä viikolla Boston Globessa julkaistun artikkelin mukaan Massachusettsin lainsäätäjillä – jotka äskettäin äänestivät urheiluvedonlyönnin laillistamisen puolesta osavaltiossa – ei ole aavistustakaan siitä, kuinka monta ongelmapelaajaa heidän omilla markkinoilla on.

Globe huomautti, että kun osavaltion lainsäätäjät hyväksyivät laajan lakiesityksen kasinoiden laillistamisesta vuonna 2011, he lupasivat vahvan suojan ongelmapelaamista vastaan ja anteliasta tukea sen tason seuraamiseksi – epäilemättä älykäs liike, kun otetaan huomioon, että osavaltiossa on jo eniten arpajaismenoja asukasta kohden Yhdysvalloissa.

Mutta artikkelissa sanottiin, että ongelmapelaamisen yleisyydestä ei ole julkaistu osavaltion laajuista tutkimusta sitten vuoden 2015, jolloin osavaltio julkaisi viimeisen perustutkimuksensa. Sen mukaan tutkimukset valtion aloitteiden tehokkuudesta ongelmapelaamisen torjumiseksi ovat myös edelleen käynnissä, mikä johtaa saatavilla olevien tietojen ja analyysien puutteeseen alueella.

Ilmeisesti nyt, kun urheiluvedonlyöntilaki on hyväksytty osavaltiossa – ja virallista markkinalaukaisua odotetaan vuonna 2023 tai sen tienoilla – alueen asiantuntijat sanovat, että Massachusetts saattaa olla menossa merkittävään nousuun uhkapeleihin liittyvistä vahingoista kärsivien ihmisten määrässä.

Massachusettsin uhkapeliteollisuutta tutkineen entisen UMass Dartmouth -professorin Clyde W. Barrow’n mukaan tämä on ongelma, joka olisi ratkaistava paljon säännöllisemmillä pelaajien tarkastuksilla osavaltiossa.

”Se pitäisi tehdä joka toinen vuosi, ei joka viides vuosi”, hän sanoi. ”Se on vain perustutkimustutkimusta. Perusanalyysin tekeminen ei ole kauhean kallista ollenkaan. Se on jotain, mitä heidän pitäisi tehdä säännöllisesti.

Osavaltion senaattori Eric P.Lesser napsautti kuitenkin takaisin kritiikkiin ja totesi, että: ”Jos tarkastellaan objektiivisesti yli 30 osavaltiota, jotka ovat laillistaneet urheiluvedonlyönnin, olemme ylivoimaisesti tiukimpia ja meillä on merkittävimmät kuluttajansuojat sen ympärillä.”

Mitä tahansa seuraavaksi tapahtuukin, Massachusettsin urheiluvedonlyöntimarkkinoille sen lanseerauksen jälkeen tulevien operaattoreiden tulisi olla valmiita tekemään yhteistyötä osavaltion viranomaisten kanssa pitääkseen silmällä osavaltion ongelmapelaamisprosentteja.

Laittomassa NY-uhkapelirenkaassa syytetyt mafian jäsenet väittävät olevansa hyviä kavereita

New York Timesin raportin mukaan useita New Yorkin vanhimpien mafiaklaanien jäseniä on syytetty rahanpesuohjelmasta, joka liittyy Ison Omenan salaisiin uhkapelihuoneisiin.

Yhdeksää Genovesen ja Bonannon perheiden jäsentä ja kumppania on syytetty Yhdysvaltain asianajajan toimiston Brooklynissa nostamassa ryöstötapauksessa, joka keskittyy laittomaan uhkapelitoimintaan maanalaisissa paikoissa rahanpesu- ja kiristysjärjestelmien lisäksi.

Yksi yhdeksästä syytteestä oli itse Nassaun piirikunnan etsivä – joka tarjoutui suorittamaan poliisin ratsioita kilpaileviin klubeihin maksua vastaan, syyttäjät sanoivat.

Seitsemän miestä, jotka esiintyivät liittovaltion käräjäoikeudessa Brooklynissa aiemmin tällä viikolla, myönsivät syyllisyytensä syytteisiin. Heidät odotettiin vapautettavan erilaisilla takuupaketeilla.

Syyttäjät ehdottivat, että piilotettu uhkapelitoiminta toi perheille ”huomattavia tuloja” 10 vuoden aikana, ja yksi sali oli piilotettu Long Islandin kahvilaan, jonka uskotaan tuottavan yli 10,000 dollaria viikossa perheille.

Breon S. Peace, Yhdysvaltain New Yorkin itäisen piirin asianajaja, kommentoi, että pidätykset ”osoittavat, että mafia saastuttaa edelleen yhteisöjämme laittomalla uhkapelaamisella, kiristyksellä ja väkivallalla samalla kun käytämme rahoitusjärjestelmäämme heidän rikollisten suunnitelmiensa palveluksessa.

”Vielä huolestuttavampaa on etsivän häpeällinen käytös, joka petti virkavalansa”, hän lisäsi.

Kun online-urheiluvedonlyönti on nyt laillista Empire Statessa ja iGamingin odotetaan seuraavan – vaikka kukaan ei aivan tiedä milloin – ehkä on tullut aika, jolloin mafian vaikutusValta New Yorkin uhkapeliteollisuuteen alkaa vihdoin löysätä otettaan.

Joka tapauksessa syytetty toivoo, että syytteet rajoittuvat korkeintaan laittoman uhkapelaamisen harjoittamiseen. Yhden syytetyistä, Carmelo Politon, ehdotetaan myös uhanneen ja kiristäneen rahaa häviävältä asiakkaalta, mikä viittaa siihen, että hän ”laittaisi hänet sillan alle”, jos hän ei maksaisi.

Politon asianajaja Gerald McMahon kertoi painokkaasti tuomarille tällä viikolla: ”Tapaus on uhkapelitapaus. Se on uhkapelitapaus.” Kuulematta ääneen sanottuja sanoja on mahdotonta sanoa, käytettiinkö toistoa vain korostamiseen vai epätoivosta.