Microgamingin pelien siirtyminen toiseen uuteen yritykseen seuraa uutista siitä, että toimitusjohtaja John Coleman siirtyi sivuun antaen tilaa firman COO:lle Andree Clucasille. Colemanilla on lähes 17 vuoden ura Microgamingilla, ja Andrew tuli firmaan 2009.

Microgaming ilmoitti, että se on periaatteessa sopinut Quickfire-jakeluliiketoimintansa myynnistä ja verkkopelivalikoimastaan, mukaan lukien progressiiviset jackpot-nimikkeet, vasta perustetulle Games Global Limitedille

Myynnin, joka edellyttää, että Games Global saa tietyt viranomaishyväksynnät, odotetaan toteutuvan ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Games Global on yksityinen pääomayhtiö, jota johtavat toimitusjohtaja Walter Bugno, aiemmin IGT ja Lottomatica, sekä talousjohtaja Tim Mickley, aiemmin SafeCharge ja Playtech.

Kaupan mukaan Games Global hankkii kansainväliset jakeluoikeudet Microgamingin eksklusiiviseen pelisisältöön ja perii yli 900 maailmanlaajuisen pelibrändin asiakaskuntannakseen.

Myynnin jälkeen Microgaming toimittaa edelleen tietyille asiakkaille avaimet käteen -pelialustansa ja keskittyy samalla urheiluvedonlyöntiteknologiansa jatkokehitykseen ja lisensointiin.

Tämä on jännittävä sopimus, joka on ollut tingissä jo jonkin aikaa ja joka tarjoaa uutta kasvua ja mahdollisuuksia sekä Microgamingille että Games Globalille, microgamingin toimitusjohtaja John Coleman sanoi.

Ilmoitamme siitä nyt, jotta kumppaneillemme ja sidosryhmillemme saadaan riittävästi tietoa ja selkeyttä. Games Global ostaa pelin IP- ja jakeluliiketoiminnan, joka tunnettiin aiemmin nimellä Quickfire, ja Microgaming jatkaa perinteisen ydinliiketoimintansa tukemista ja lisää samalla tavoittavuuttaan lisäämällä uusia liiketoiminta- ja hallittuja palveluita.

Kaupan yksityiskohdista kerrottiin tänään (15.11. )ja samalla kerrottiin Colemanin päätöksestä lopettaa tehtävänsä Microgamingin toimitusjohtajana, jonka tilalle tulee nykyinen operatiivinen johtaja Andrew Clucas.

Microgamingin mukaan Coleman on ajanut yhtiön strategiaa ja visiota, monipuolistanut tuotetarjontaansa ja nostanut asemaansa globaaleilla pelimarkkinoilla toimikautensa aikana.

Colemanin korvaaja Andrew Clucas aloitti Microgamingissa vuonna 2009 ennen kuin hänet nimitettiin operatiivinen johtajaksi tammikuussa 2018.

Oltuani 17 vuotta yrityksessä, tämä on minulle henkilökohtaisesti luonnollinen aika lähteä seuraavaan seikkailuun, Coleman sanoi.

Microgamingilla on vahva johtamisrakenne ja jännittävä tulevaisuus edessään, ja olen iloinen voidessani ilmoittaa Andrew Clucasin seuraajakseni. – Andy on loistava kollega, ystävä ja johtaja, ja luotan täysin siihen, että hän ohjaa Microgamingin uuteen menestykseen.

Clucas lisäsi: Olen iloinen voidessani noutaa mantelin [Johnilta] – Microgamingin toimitusjohtajaksi nimittäminen on uskomaton kunnia, ja aion johtaa liiketoimintaa hyvin samalla intohimolla ja sitoutumisella.