Liettuan rahapeliviranomaiset ovat antaneet sakon UAB New Miracle yhtiölle, joka on lottopelien operaattori maassa. Syynä ovat ongelmat liittyen rahapesun ja terroristien tukemiseen liittyvissä kohdissa. Kyseeessä on useampi tapahtuma vuosien 2019 ja 2020 aikana, missä UAB on epäonnistunut varmistamaan asiakkaiden rahaliikennettä.
Sakon syynä on, ettei UAB ole tehnyt tarpeeksi varmistaakseen, kuka pelaava asiakas oikeasti on ennen pelitilin avaamista. Viranomaiset katsovat myös, ettei UAB:lla ole ollut tarvittavia sisäisiä prosesseja varmistaakseen, ettei näin kävisi. Tuloksena operaattori sai 10 000 euroan sakon ja sen on tehtävät tarvittavat muutokset omissa toiminnoissaan viimeistään 7.6.2021 mennessä.
Sakko on suora seuraus viranomaisten viime kuun varoituksista lisenssoimattomille operaattoreille, että mikäli nämä jatkavat pelien tarjoamista ukrainalaisille pelaajille, blokataan ukrainalaisten pääsy näille sivustoille.
Jos näin käy, joutuu lisenssoimaton operaattori mustalle listalle, eikä näin ollen todennäköisesti voi jatkossakaan saada lisenssiä Ukrainassa toimimiselle. Jokainen lisenssihakemus käsitellään erikseen ja kertaalleen blokattu operaattori voi saada blokin pois vain lisenssin kautta.

Originaalista uutisesta ote:

According to the Authority, UAB New Miracle did not properly identify and verify customers prior to entering into business relationships, while the operator also failed to check if there were players that required enhanced identification upon registration.

The Authority also said UAB New Miracle did not have in place an appropriate internal policy and internal control procedures to ensure effective prevention of money laundering and terrorist financing, as required by law in Lithuania.

As a result, the Authority issued a fine of €10,000 (£8,607/$12,092) and ordered UAB New Miracle to make the relevant changes to its operations by 7 June at the latest.