Intian kansanedustaja Sushil Kumar Modi on kehottanut hallitusta luomaan kattavan sääntelykehyksen verkkopelaamiselle ja ilmaisi huolensa sen suosion kasvusta maassa.

Puhuessaan Intian valtioneuvostossa Rajya Sabhassa Modi mainitsi nuorten peliaktiviteetin lisääntymisen huolenaiheena, koska se johti online-vedonlyöntiin edelleen. Ongelmana korostettiin myös verkkopelaamisen esittely taitopelinä.

Modi väitti, että viikoittainen online-pelaamiseen käytetty aika lisääntyi 60 prosenttia neljään tuntiin verrattuna pandemiaa edeltäviin lukuihin ja että 43 miljoonaa pelaajaa Intiassa pelaa tällä hetkellä verkossa.

Hän lisäsi, että vuoteen 2025 mennessä tämän luvun arvioidaan nousevan 65,7 miljoonaan, kun ala tuottaisi 29 miljardia rupiaa (290 miljoonaa puntaa / 340 miljoonaa euroa). Modi totesi myös, että mobiilipelisovellusten lataukset kasvoivat vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen 1,86 miljardista 3 miljardiin kolmannen neljänneksen loppuun mennessä.

Modi sanoi: ”Kukoistava online-pelaaminen, josta on tullut suuri ongelma tämän maan nuorille, he ovat tulleet riippuvaisiksi tästä verkkopelaamisesta. Internetissä ollessaan on erittäin vaikeaa vanhentaa lapsia, jotka tulevat riippuvaisiksi.

”Pyytäisin Intian hallitusta luomaan kattavan sääntelykehyksen verkkopelaamista varten.”

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.