EU komissiolla on digistrategia, jonka myös EGBA eli Euroopan rahapelioperaattoreiden liitto ottaa avosylin vastaan, sillä se näyttää tien mahdolliselle koko Euroopan tai ainakin EU:n kattavalla rahapeliohjeistukselle ja saattaisi jossain vaiheessa poistaa yksittäisten maiden omat säädöt rahapelien suhteen.

Digitaaliteknologia muuttaa ihmisten elämää. EU:n digitaalistrategian tavoitteena on valjastaa digitalisaatio palvelemaan ihmisiä ja yrityksiä sekä tukemaan tavoitetta tehdä Euroopasta ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä.

Komissio on päättänyt tehdä kuluvasta vuosikymmenestä Euroopan ”digitaalisen vuosikymmenen”. Euroopan on nyt lujitettava digitaalista suvereniteettiaan ja asetettava standardeja sen sijaan, että se kulkisi muiden jäljissä. Painopisteinä ovat data, teknologia ja infrastruktuuri.

EU säännöt eivät koske vain rahapelioperaattoreita, vaan yhtälailla muita isoja digitaalisten alustojen toimittajia ja palveluita kuten sosiaalista mediaa, suoratoistoa ja online mainontaa kuten Googlea.

Kasvavat markkinat

EU:n sisäinen rahapelimarkkinat onlinessa on nyt arvoltaan noin 24,5 miljardia euroa ja ssen on laskettu kasvavan 37,4 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä, joten yhteinen laki koko EU:n alueella toisi tasapainoa kaikille alan toimijoille koko alueella. Tätä tasapuolisuutta EU:n toimijoiden kesken nimenomaan lailla haetaankin.

We welcome the Commission’s Digital Services Act and hope this will be the beginning of renewed efforts by the Commission to address many of the regulatory challenges which impact on companies and consumers who buy and sell services in the digital space. One of the challenges we see in Europe’s online gambling sector is the need for more consistent regulations in the EU, particularly in respect to customer protection, and the Commission needs to step up to address the current fragmentation.

Maarten Haijer, Secretary General