Englantilainen raviyhteisö, tai lähinnä yhdistykset kuten The Boritish Horseracing Authority, The Racecourse Association (RCA) ja The Horsemen’s Group (HG) ovat lähteneet yhdessä kritisoimaan The Gambling Commission ajatusta tuoda radoille pelaajien varallisuus tarkistuksen. Näiden yhdistysten mielestä tällainen tarkistaminen olisi se niitin isku, mikä radoille olisi viimeinen koronaviruksen jälkeen.

The Gambling Commission kertoi jo lokakuussa miettivänsä tällaista mahdollisuutta ja pyysi myös radoilla toimivalta operaattoreilta kommentteja. Operaattoreilta ollaa vaatimassa pelaajien varallisuus tarkastus pelatessa, ja Commission olisi antamassa tähän raja-arvot.

Kolme yhdistystä yhteen ääneen

Mutta nämä kolme laukka-alan ja hevosalan yhdistystä kertovat nyt yhteen ääneen, että vuosi 2020 oli jo taloudellisesti katastrofaalinen eikä lisää vaikeuksia alalle kaivata.

Suurin osa töistämme ja johtajien töistä menee jo nyt alan taloudellisen tilanteen tasaannuttamiseksi, kertoo BHA:n toimitusjohtaja Julie Harrington.

Meillä on suunnitelma, jossa on useita mahdollisuuksia ja olemme työstämässä sitä sekä hallituksen, että muiden urheilulajien kanssa saadaksemme katsojat takaisin tapahtumiin.

Kaikki nämä suunnitelmat liittyvät Englannin vuoden 2005 rahapelilain uudistuksiin.

Nämä edellä mainitut kolme yhdistystä ovat nyt kertoneet mielellänsä tekevän hallituksen kanssa yhteistyötä lain uudistuksen parissa, jotta aikaiseksi saadaan laki, joka sopii nykyiselle markkinalle ja sen tekniikoille sekä ymmärtää eli rahapelialojen taloudellisen merkityksen. Yhdistykset kertovat olevansa jo dialogissa operaattoreiden kanssa mahdollisten uudistustarpeiden suhteen.

RCA:n pomo David Armstrong kertoi, että hevosurheilu lähestyy nyt kaikista kriittisintä vaihetta sitten korona-ajan alun. Ei vain korona, mutta uudet vaatimukset pelaajien Affordability Review eli taloudellisen pelaamisen kyvyn, rahapelilain uudistukset ja Brexit yhdessä muodostavat tilanteen, jota ei aemmn ollut ja seuraavat kuusi kuukautta ovat kriittisiä, saadaanko kisoissa käyvät ihmiset uudelleen liikkeelle?

Samalla linjalla on myös ratojen omistajayhdistyksen Charlie Liverton, joka kertoo, että radat ovat yhä kovasti korona vaikutuksen alaisia, eikä vain radat vaan koko toiminta niiden ympärillä. Tähän vaiheeseeen uudet rajoitukset ja uudistukset lain ja varallisuustsekkauksen suhteen ovat huolta-aiheuttavia.

Affordability Review

Jo ennen hevosalaa, The Betting and Gaminng Council oli ilmaissut saman ajatuksen peruspelaamisen suhteen, että tällaiset tarkistukset vaan ajavat pelaavat entistä enemmän käyttämään ns. mustan markkinan kasinoita.

Uutinen: https://igamingbusiness.com/british-racing-bodies-hit-out-at-disastrous-affordability-checks-plans/