GC joka on briteissä toimiva rahapelikomissio on juuri käynnistänyt heidän oman ohjelmansa joka konsultoi peliongelmien ja varsinkin rahapeliongelmien tutkimuksia joka kerää niin tietoa pelikertojen määristä kuin myös tiedossa olevien peliongelmien tilanteista.

Peliongelma sekä peliriippuvuus on useassa maassa vakava ja iso asia, joka on aihe jota tulisi lähestyä tasapainotteisesti. Ei siis liian varovaisesti mutta ei myöskään liian rennosti.

Kaikki riippuvuudet usein vaativat paljon tutkimuksia jotta ymmärtäisimme miten ne syntyy, miten ne kehittyy ja miten autetaan muita pääsemään eroon niistä. Peliriippuvuuden kohdalla hallitukset sekä peliyhtiöt ja peliviranomaiset ovat edistyneet vuosikymmenen aikana huomattavasti ja se näkyy jo esimerkiksi Suomessa Veikkauksen mainoksissa.

Usein tutkimukset vaativat konsultointia ulkopuolisilta ja Iso-Britanniassa peliongelmien kohdalla näiden konsultoiminen helpottuu ainakin näillä näkymin.

Komissio pyrkii siihen että tutkimukset tarjoaa mahdollisimman tarkkoja sekä ajankohtaisia tietoja.

Kuluttajien käyttäminen tutkimuksien konsultteina on ehkä paras keino jolla saa oikeita tuloksia aikaan ja näin ollen komissio toivookin että peliyhtiöt, kuluttajat, akatemiat ja eri järjestöt joilla on kiinnostus uhkapelejä kohtaan ottaisivat osaa tutkimukseen.

Briteissä on muitakin uhkapeleihin liittyviä aiheita tällä hetkellä käsiteltävänä parlamentissa, tämä konsultointimuutos käsitellään panoksien rajoitteita, komission asemaa sekä mainostuksien mahdollisia uusia rajotteita. Aiemmin tuota asiaa on käsitelty vuonna 2005.

Tämänkin artikkelin teille toi Carnival News, alkuperäinen uutinen on kokonaisuudessaan luettavissa englanniksi täältä.