Argentiinan Córdoban provinssin lainsäätäjät ovat esittäneet lakiesityksen, joka laillistaisi verkkopelaamisen alueella.

Lakiehdotus ottaa käyttöön online-pelaamisen Córdobassa, joka määritellään ”sähköisillä, tietokoneistetuilla, televiestintävälineillä tai muilla vuorovaikutteisilla menetelmillä tapahtuvaksi”. Lakiesitys odottaa tällä hetkellä valiokunnan hyväksyntää sen jälkeen, kun se on esitetty 1. joulukuuta.

Lainsäätäjän tarkoituksena on kitkeä laiton uhkapeli ja samalla turvata asiakkaiden oikeudet Córdoban maakunnan perustuslain mukaisesti.

Lasku kattaa kasinopelit – sekä pöytä- että kolikkopelit – sekä urheiluvedonlyönnin ja arpajaiset. Lisenssit ovat avoimia kaikille Córdobassa asuville, mutta ulkomaiset toimijat voivat saada sen vain yhdessä kansallisen oikeushenkilön kanssa väliaikaisen yritysten liiton (UTE) alaisuudessa Argentiinassa. Nämä ulkomaiset toimijat eivät saisi osallistua yli 35 prosentin osuuteen luvanhaltijasta tällaisessa tilanteessa. Lisenssit vanhenevat 20 vuoden kuluttua, jos niitä ei uusita.

Lisenssinhaltijoiden on myös varmistettava, että kaikki pelit sisältävät ominaisuuksia, joiden avulla pelaajat voivat asettaa talletusrajoja, pyytää tilapäistä tai pysyvää pelikieltoa ja jotka laukaisevat hälytyksen, kun pelaaja on pelannut kolme tuntia, joka toistuu joka toinen tunti.

Kaikenlainen verkkouhkapelien mainonta tai edistäminen on sallittua vain, jos mainostajalla on vaadittu täytäntöönpanoviranomaisen myöntämä lupa.

Alueen verkkopelaamisesta saadut voitot käytetään Córdoban maakunnan arpajaisten rahoittamiseen. Buenos Airesin maakunta laillisti verkkopelaamisen jo tammikuussa ja myönsi lisenssit seitsemälle operaattorille. Samaan aikaan Buenos Airesin kaupunki, joka on erillinen autonominen alue, on myös myöntänyt luvan sen jälkeen, kun se asetti luvanhaltijoille kriteerit viime vuoden helmikuussa .

Corrientesin maakunta on myös ryhtynyt toimiin seuratakseen esimerkkiä ja julkaissut verkkopelaamista koskevat määräyksensä alueella.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.