Alankomaiden peliviranomainen eli Kansspelautoriteit (KSA) on vahvistanut että maa odottaa noin 35 lisenssin saamista online rahapelaamiselle heti kun igaming laki saadaan voimaan. Laki astuu voimaan huhtikuun 1.päivä ja KSA on kertonut itseasiassa odottavansa noin 40 lisenssihakemusta, joista suurin osa tulee kansainvälisiltä operaattoreilta.

Isossa merkityksessä on hakijaoperaattoreiden toimet ja vastaukset peliriippuvuuden hallintaan ja vähentämiseen sekä pelaajien turvallisuusnäkökohdat. Lisäksi tottakai toimet kaiken laittoman pelaamisen kitkemiseksi ovat tarkastelussa.

Jokainen pelaaja tarkistamaan myös uusien operaattoreiden toimesta ”Cruks”- oma valvontatietokannasta, eli jos pelaaja on ilmoittanut itsensä sinne ja estänyt itseltään pelaamisen, ei online operaattori voi avata tiliä, ennenkuin pelaajan estot ovat poistuneet.

Cruks ja sitä hallinnoima tietokanta CBD ovat olleet rakenteille koko vuoden 2020 ja yhä vielä järjestelmää hiotaan, jotta koko systeemi on kunnossa operaattoreiden aloittaessa. Järjstelmää kehittää Netcompany.

Lisäksi on tulossa erillinen Addiction Prevention Fund, jolla kehitetään tuotteita ja palveluita peliriippuvuuden hoitoon.

KSA on ilmoittanut raportissaan, että se sai vuonna 2020 8,2 miljoonaa euroa peliverotuksen kautta, jossa oli nousua 12,3% sekä lisäksi 644 000 euroa erilaisista rahapelimaksuista, jotka vastaavasti laskivat vuoden 2020 aikana vuoteen 2019 verrattuna peräti 41,5 %!

KSA kertoi myös vähentyneestä nettiliikenteestä koko vuoden 2020 aikana liittyen rahapelaamiseen, syyn olleen suora seuraus vähentyneestä urheilutapahtumien määrästä.

Alankomaiden etäpelilaki piti tulla alunperin voimaan jo 1.7.2020, mutta se on siirtynyt nyt jo kolme kertaa, mutta nyt 1.4.2021 kaiken pitäisi olla valmista.

Alkuperäinen uutinn: https://igamingbusiness.com/netherlands-expects-to-grant-35-online-gambling-licences/?utm_source=Feedotter&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=DailyNewslines&utm_content=httpsigamingbusinesscomnetherlandsexpectstogrant35onlinegamblinglicences