Vuoden 2024 toinen neljännes oli merkittävä tapahtuma: Bitcoinin puoliintuminen. Vaikuttiko tämä tapahtuma iGaming-markkinoihin? SOFTSWISS jakaa näkemyksiään neljännesvuosittaisessa ”State of Crypto” -katsauksessaan.

Puoliintumisen jälkeinen iGaming-markkinoiden katsaus

Bitcoinin puoliintuminen tapahtuu noin neljän vuoden välein, ja se puolittaa palkkion uusien lohkojen louhinnasta. Lohkoketjuasiantuntijat uskovat, että viimeaikainen puoliintuminen saattaa johtaa uusiin säädöksiin kryptovetoisella iGaming-sektorilla, samalla kun se voi mahdollisesti nostaa Bitcoinin arvoa ja hyödyttää Bitcoin-ystävällisiä iGaming-brändejä.

SOFTSWISSin asiantuntijat analysoivat tietoja, jotka on kerätty noin 250 kryptovetoiselta brändiltä, jotka ovat käyttäneet kryptotransaktioita vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Indeksi nousi 13 % vuoden alusta lähtien.

Absoluuttisesti mitattuna, kokonaispanossumma, joka sisältää sekä fiat- että kryptovaluutan, kasvoi 46,6 % vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna edellisen vuoden samaan ajanjaksoon. Jatkuva analyysi vuodesta 2022 lähtien osoittaa, että fiat-panosmäärät kasvavat nopeammin kuin kryptopanosmäärät. Verrattuna vuoden 2024 ensimmäiseen puoliskoon ja vuoden 2023 vastaavaan ajanjaksoon, fiat-panosmäärä kasvoi 65,2 %.

Varovainen lähestymistapa kryptopelaamiseen

Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla Crypto Bet Sum kasvoi vaatimattomasti 2,3 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Koska fiat-valuuttojen panosmäärät kasvavat paljon nopeammin kuin kryptovaluuttojen, kryptopanosten osuus laski merkittävästi vuonna 2024, asettuen 20,6 prosenttiin.

Noin 93 % transaktioista tapahtuu pelin sisäisen valuutanvaihtotyökalun avulla, joka mahdollistaa operaattoreiden houkuttelevan pelaajia kryptovaluuttavarojen avulla fiat-peleihin. Tämä korkea prosenttiosuus korostaa työkalun vahvaa kysyntää.

SOFTSWISSin Co-CEO Andrey Starovoitov kommentoi: ”Odotettu Bitcoinin puoliintumisen vaikutus, yhdistettynä Bitcoinin vahvistuvaan kurssiin vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla, saattaa johtaa varovaisempaan asenteeseen kryptovaluuttojen käyttöä kohtaan pelaajien keskuudessa.”

Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Tether ja Dogecoin muodostavat edelleen viisi suosituinta kryptovaluuttaa iGaming-sektorilla.

  • Bitcoin – 52,72 %
  • Litecoin – 14,32 %
  • Ethereum – 14,14 %
  • Tether – 11,72 %
  • Dogecoin – 4,59 %
  • Muut – 2,51 %

Bitcoinin osuus laski noin 23 prosenttiyksikköä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna vuoden 2023 ensimmäiseen puoliskoon, kun sen kurssi vahvistui. Toisaalta Litecoin ja Tether osoittivat kasvua 8,9 ja 7,1 prosenttiyksikön verran.

Andrey Starovoitov tiivistää: ”Vahvistaen asiantuntijoiden ennakoinnit, iGaming-teollisuus kokee aktiivista kasvua, ja viidennes kaikista panoksista tulee kryptosegmentistä. Bitcoinin aseman mielenkiintoiset vaihtelut lupaavat sekä lisääntyneitä voittoja että varovaisempaa suhtautumista kuluttamiseen. Kuitenkin jokainen haaste tuo mukanaan omat mahdollisuutensa. Menestyksen avain piilee sopeutumisessa, investoimalla työntekijöiden koulutukseen ja ohjelmistokehitykseen, integroimalla kryptokäsittelyyn ja varmistamalla, että alusta pysyy turvallisena koko prosessin ajan.”

SOFTSWISSin taustaa

SOFTSWISS on globaali teknologiayritys, jolla on yli 15 vuoden kokemus iGaming-sektorilta, ja se tunnetaan kryptovaluuttojen integroinnin edelläkävijänä.